Beste zonneliefhebbers,

Nieuwe versie 2.25


Enkele mensen stelden mij de vraag hoe ik mijn website heb gemaakt. Hierbij kun je gebruikmaken van PHP om data in grafieken om te zetten.
Ondertussen zijn we een tijdje verder en is de site meegeëvolueerd. Dit is zeker te danken aan de mensen van het forum zonstraal. Zoals Guy,Janus en alle andere gebruikers van ZonPHP. Waarbij Guy zeker met nieuwe inspiratieve ideeën naar voren kwam.

Dit heb je allemaal nodig:

Een klein beetje kennis van html en css; de rest in PHP moet je normaal niet aanpassen.

In mijn geval een Sunny Beam, die de gegevens in een Excel file downloadt. Zorg er wel voor dat in de Excel files de data Wpac(dag) en kWh(maand) in de tweede kolom staan.( de code is zo geschreven). Ondertussen worden deze bestanden ondersteund: Invullen_gegevens_suo, Invullen_gegevens_xls, Invullen_gegevens_solarlog,Invullen_gegevens_solarlogXomvorm,Invullen_gegevens_sunny_explorer, Invullen_gegevens_sunnybeam_bt.

Een ftp-file uploader die de Excel files auto uploadt naar je server webhost.(bv Fling File Transfer).

Ik raad aan om een webserver op je eigen PC te installeren en deze server te gebruiken om je PHP scripts te testen. Een compleet pakket voor Windows met daarin een webserver, PHP en een databaseserver is wampserver. Dit pakket is zeer eenvoudig te installeren(download uitleg) en bevat alles wat je nodig zult hebben. Daarna installeer je dit alles via je eigen provider, ofwel kun je, zoals ik, een webserver huren voor een jaar bij one.com (is niet duur).

Tenslotte heb je een goede editor nodig. Ik maak gebruik van editor Eclipse, dit is trouwens gratis.Uitleg installatie kan je hier downloaden.

De PHP-code kan je van mijn website hier downloaden. Ondertussen enkele versie's verder.
De uitleg voor het installeren vindt u hier, nogmaals bedankt Peter Hebberecht voor de update van de handleiding.

Nadat je de webserver hebt geïnstalleerd op je computer, samen met Eclipse, kan je de PHP code onder eclipse manipuleren of aanpassen naargelang je wensen.(Natuurlijk wel de link behouden naar mijn website hé..) lolIndien vragen laat het weten op het Forum zonstraal,onder het topic "Data logging programma's en handleidingen-->Opbrengsten in grafieken via PHP " zo kan iedereen er iets van opsteken.Groeten Danny